Inbraakbeveiliging op maat

Als we de cijfers naast elkaar leggen van de aanwezige inbraakbeveiliging, het aantal pogingen tot inbraak en het aantal geslaagde inbraken, komen we tot een hele reeks doeltreffende beveiligingsmaatregelen:

  • een gepantserde deur
  • kierstandhouders voor ramen en deuren
  • een door een specialist geïnstalleerd alarm
  • een waakhond
  • horizontale deurbalken
  • vergrendelbare raamkrukken
  • inbraakwerend glas
  • buitenverlichting met bewegingssensor

Probeer je woning eens te bekijken door de ogen van een inbreker om de zwakke plekken op te sporen. Dat kan je helpen om de nodige maatregelen te nemen om het indringers lastiger te maken.

Cilinderslot is cruciaal

Een cilinderslot is een erg belangrijk onderdeel van de beveiliging van je huis. Hierbij zijn verschillende elementen van belang. Zo heeft het slot bij voorkeur meerdere pinnen die het slot kunnen blokkeren en extra verstevigingen tegen hamerslagen. Hoe lang je slot een inbreker aan de praat kan houden, kun je meestal aflezen van de SKG-score, waarbij SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw: hoe meer sterren, des te langer heeft de crimineel er werk mee.

Cruciaal is dat je slot perfect in je deur past. Als het ook maar enkele millimeters uitsteekt, kan een inbreker het afbreken en komt de veiligheid al in het gedrang. De dikte van de deur nauwkeurig opmeten is dus de boodschap. Heb je een slot waarvan de cilinder wat uitsteekt, dan is het een goed idee om er een stalen beveiligingsrozet op te monteren. Door de afgeronde randen kan een grijptang daar geen houvast op vinden.

Verder heb je de keuze tussen een klassiek slot, dat niet kan worden geopend als de sleutel er aan de andere kant op blijft zitten. Of je gaat voor een tweezijdig slot waarbij dat wel kan.

Elektronisch alarmsysteem

Als u een alarm plaatst en daarnaast enkele van de genoemde beveiligingsmaatregelen neemt, zou je jouw woning vijftien keer beter beveiligen dan zonder enige beveiliging. Maar een alarmsysteem is duur en kan jouw zenuwen danig op de proef stellen als het moeilijk te bedienen of niet betrouwbaar is. Daarom raden wij aan om een erkend installateur een systeem op maat te laten plaatsen, rekening houdend met jouw leefgewoonten en je eventuele huisdieren.

Een alarmsysteem is vooral aanbevolen als andere mechanische ingrepen te duur zijn, als je veel waardevolle voorwerpen in huis hebt, als u afgelegen woont of weinig thuis bent, of als de verzekering dat vereist. Opgelet echter: een alarm met een buitensirene moet je registreren bij de politie, anders riskeert je een boete.

IP-beveiligingscamera

Steeds meer mensen laten een IP-beveiligingscamera installeren. IP staat voor Internet Protocol; het gaat dus om camera’s die je met het internet kunt verbinden. Zo heb je van overal, en ook van op vakantie, een zicht op wat er in en om je huis gebeurt. Op voorwaarde dat je een wifi- of dataverbinding hebt natuurlijk.

Bij de installatie integreer je de camera in je thuisnetwerk. Dit vraagt een voldoende sterk wifisignaal. Sommige camera’s zijn voorzien van een ethernetpoort voor een bekabelde aansluiting. Dit levert een snellere en betrouwbaardere internetaansluiting op dan wifi, maar je moet wel een extra kabeltje door je buitenmuur leiden. Ook voor stroom moet je meestal een kabeltje naar binnen trekken. Bij sommige toestellen worden deze twee kabels gecombineerd, dit heet “Power over Ethernet”. Bij de aankoop houd je verder ook het best rekening met de kijkhoek en de bescherming tegen regenweer.

Erg belangrijk bij IP-camera’s is de digitale veiligheid. Moderne IP-camera’s proberen de risico’s in te perken door “cloud-only” te werken: de beelden worden versleuteld doorgestuurd naar en bewaard in de cloud van de fabrikant, vanwaar je er toegang toe krijgt via een app op je smartphone of tablet, na het ingeven van een (sterk) wachtwoord. Sommige fabrikanten bieden daarnaast een “lokale” livestream aan. Dat betekent dat je binnen je eigen thuisnetwerk de beelden kunt bekijken via een directe verbinding met de camera zonder eerst te hoeven verbinden met een cloud. Deze lokale toegang houdt wel veiligheidsrisico’s in, vooral wanneer de stream zichtbaar wordt vanaf het internet. Op dat moment bieden ze hackers een open deur om je camera te benaderen en bv. je beelden te bekijken, of zelfs om zich toegang te verschaffen naar andere toestellen op je thuisnetwerk. Gegevens moeten bovendien altijd versleuteld worden doorgestuurd.

 

Wat mag u verwachten van de inbraakbeveiliging?

De centrale, het hart van de beveiliging, is voorzien van de modernste technieken die ervoor zorgen dat het totale systeem doelmatig en probleemloos functioneert.

Volledige integratie van alle elementen (controlepaneel, afstandsbedieners, deur-, raam- en bewegingssensoren, camera’s, rookmelders, sirene)
Comfortabele bediening en programmering van de alarmzones
Middels afstandsbedieners in- en uitschakelbaar
Bestendig tegen alle vormen van sabotage
Razendsnelle protocollen voor doormelding naar de meldkamer
Alle opties voor cloudservice

Inbraakbeveiliging Tony Cohen.

Bij de installatie van het alarmsysteem maak ik bovendien gebruik van een combinatie-techniek van draadloze en draadverbindingen. Contactsensoren aan deuren en ramen, bewegingssensoren in gangpaden en kwetsbare ruimten, buiten- en binnencamera’s en andere elementen worden draadloos aan de centrale gekoppeld waar dit veiliger en effectiever is. De gebruikte frequenties zijn uiterst stabiel zodat er geen storing van andere elektronische apparaten ondervonden kan worden, en inbrekers het signaal niet kunnen blokkeren. Op plekken waar frequenties wel gevoelig kunnen zijn voor interventie (bv. relatief grote afstanden binnen het gebouw of de aanwezigheid van dikke tussenmuren) worden elementen middels bedrading met elkaar verbonden. Elke situatie krijgt van mij gegarandeerd de veiligste oplossing. Inbraakbeveiliging Dordrecht en omgeving was niet eerder zo efficiënt geweest.

Jezelf beveiligen tegen een inbraak?

 Met JABLOTRON geniet je van echte rust en zekerheid! Inbrekers zijn uit op je waardevolle bezittingen en laten zich daarbij niet afschrikken door sloten. In 2019 registreerde de federale politie maar liefst 70.000 inbraken in ons land.  Wil je je huis beveiligen tegen inbraak? Jezelf en je familieleden beschermen?  Dan is een JABLOTRON alarmsysteem aan te raden. Betaalbaar, maar ook snel en eenvoudig te installeren (bedraad of draadloos).

Hoe werkt het JABLOTRON alarmsysteem?

1. Eenvoudige bediening

Het Jablotron bedieningspaneel bestaat uit ​segmenten met kleurindicatie, te vergelijken met verkeerslichten. Het groene licht betekent dat het alarm uit staat en dat je je vrij kan bewegen in huis. Het rode licht betekent STOP: jouw huis is beveiligd en ongeautoriseerde toegang wordt onmiddellijk geregistreerd en gerapporteerd. Je kan in één oogopslag zien welke alarmzones van jouw huis aan of uit staan dankzij de lichtsignalen op het bedieningspaneel.

2. Beveiligde authorisatie

Je bent op de hoogte van elke poging tot uitschakeling van jouw alarmsysteem omdat autorisatie door een chip of code nodig is om het alarmsysteem te bedienen. Hoewel het alarmsysteem eenvoudig te bedienen is, hoef je je geen zorgen te maken over ongeautoriseerde toegang.

3. Een alarmsysteem dat met je meegroeit

Als je in de toekomst bijvoorbeeld een garage bouwt naast je huis, dan is het geen enkel probleem om de beveiliging van je JABLOTRON 100+-alarmsysteem uit te breiden naar nieuwe delen van je huis. Je hoeft slechts een installatiepartner te bellen die detectoren in je garage installeert en deze aansluit op het systeem en een “verkeerslichtsegment” toevoegt aan je bedieningspaneel. Je kan maximaal 20 van zulke segmenten aansluiten.

4. Bedienbaar vanop afstand

Via de mobiele app, kan je je alarmsysteem vanop afstand bedienen en apparaten of toestellen in je huis beheren. Je ziet meteen wat er thuis gebeurt, waar je ook bent: op vakantie, op je werk of als je aan het winkelen bent.

5. Een alarmsysteem als middelpunt van huisautomatisering

Het JABLOTRON 100+ alarmsysteem stelt je in staat je leven te automatiseren. Schakel vanop afstand de verwarming of verlichting aan of uit, open de garagedeur, bedien je tuinbesproeiiingssysteem,…


Je Sleutel op de deur woning beveiligen?  De beveiligingsfilosofie richt zich tot iedereen en voor alle vormen van bezit. 70% van alle criminaliteit is diefstal! Het risico en de inbraakkans is verschillend voor het ganse land, zelfs van plaats tot plaats binnen eenzelfde gemeente. We stellen vast dat ongeveer 70% van de inbraken of pogingen zich voordoen aan de achterzijde van een woning. De rest nog voornamelijk rond de voordeur en een minderheid langs de zijkant en het dak. Jouw achterdeur en -vensters of schuifraam verdienen dan ook je volledige aandacht.

Inbraakwerende ramen en deuren

Hoewel de uitdrukking “inbraakwerend” algemeen wordt gebruikt voor ramen of deuren, bestaan er in werkelijkheid geen constructies die volledig bestand zijn tegen inbraak. Afhankelijk van hun constructie en de aard van de gebruikte componenten is het echter wel mogelijk om vast te stellen of ze voldoen aan de eisen van de toepasselijke Europese normen en de mate van weerstand tegen inbraak van het betreffende raam of deur in overeenstemming met de toepasselijke classificatie. Dergelijke constructies worden geclassificeerd volgens de norm EN 1627:2011 “Deuren, ramen, vliesgevels, traliehekken en luiken – Inbraakwerendheid – Eisen en classificatie”. Deze omvat de zes inbraakwerendheidsklassen: van RC1 tot RC6. Deze klassen geven het bereik aan waarin de betreffende constructie weerstand kan bieden tegen forceerpogingen met gebruikmaking van verschillende gereedschapsets en bij de inwerking van verschillende krachten.

industriele reiniging

Chemische reiniging wordt toegepast bij installaties welke moeilijk of niet toegankelijk zijn. Het zogenaamde CIP, cleaning in place wordt toegepast indien de installatie moet worden gereinigd zonder demontage. Hierbij wordt er water, al dan niet op hoge temperatuur, aangelengd met chemicaliën door de installatie gecirculeerd, waarbij de vervuiling wordt opgelost en daarna afgevoerd. De chemicaliën betreffen meestal een zuur voor basische vervuiling, een base voor zure vervuiling en een organisch oplosmiddel voor organische vervuiling.

Traplift beveiliging

De veiligheid van een traplift. Trapliften zijn zeer geavanceerde hulpmiddelen en zijn volledig gericht op uw veiligheid. Zo moet een traplift aan strenge eisen voldoen voordat deze verkocht mogen worden. De belangrijkste veiligheidsmaatregelen zoals startblokkering, klembeveiliging, een veiligheidsgordel, een veilige rail en een noodstop zitten verwerkt in elke traplift. Koopt u een tweedehands traplift dan moet u ervoor zorgen dat alle veiligheidsmaatregelen goed worden nagelopen door de installateur. Naast de standaard veiligheidsopties zijn er vaak ook nog extra mogelijkheden waarvoor u kunt kiezen. Denk hierbij aan een meedraaiende stoel zodat u makkelijk op en af kunt stappen. Onderstaand kunt u zich verder inlezen over de bestaande veiligheidsvoorzieningen. Denk je aan een veranda kopen? Een veranda wordt door Van Der Bauwhede zelf gebouwd en geplaatst. Hierdoor zijn veranda’s op maat, in alle stijlen en tal van opties zoals, screens, verlichting, verwarming, lichtstraten, … mogelijk. Heeft u een specifieke vraag? Laat één van onze adviseurs u helpen of kom eens langs in onze showroom!